Erkki Virtanen eurovaaliehdokkaaksi

Virtanen kertoo seuranneensa huolestuneensa siitä kuinka Euroopan Unioni on yhteisen kansan käsityksissä muuttunut pelkäksi eurokriisiä hoitavaksi ”rahan lapioinnin” alkusyylliseksi.

– EU uhkaa menettää oikeutuksensa alkuperäiseen olemukseensa eurooppalaisen yhteistyön ja meille kaikille tärkeiden asioiden, kuten rauhan, taloudellisen vakauden ja sosiaalisemman Euroopan edistäjänä. Asialle on pystyttävä tekemään nykyistä enemmän myös Euroopan parlamentissa.

Erityisen murheellinen Virtanen sanoo olevansa sosiaalisen Euroopan rakentamisen hautautumisesta talouden ongelmien alle ja toisaalta EU:n tunkeutumisesta sisämarkkinasäädösten kautta valtioiden sisäiseen sosiaali- ja terveyspoliittiseen päätöksentekoon, vaikka sosiaali- ja terveyspolitiikan EU:n perussopimusten mukaan pitäisi kuulua yksiselitteisesti kansalliseen päätöksentekoon.

– Pahimmillaan tämä ”hivuttautuminen” uhkaa suomalaisen hyvinvointijärjestelmän perusrakenteita ja rahoitusta. Olen seurannut tätä kehitystä läheltä jo pitkään ja asialle on viimeistään nyt tehtävä jotakin, sanoo kymmenen vuotta eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä toiminut Virtanen.

Virtanen on valmis omalta osaltaan vahvistamaan vasemmistoliiton jo tässä vaiheessa varsin vaikuttavaa ehdokasryhmää ja uskoo, että puolue ottaa takaisin viime eurovaaleissa menettämänsä paikan ja kamppailee vakavasti toisestakin.

Lisätietoja:  Erkki Virtanen, puh. 050 511 3032