Hallitusohjelma tarjoaa toivoa paremmasta

Maahamme muodostettiin vaalien jälkeen moderni kansanrintamahallitus (SDP-Kesk-Vihr-Vas-RKP). Hallitusohjelma on toivoa antava koskien Suonenjoen kaltaisia pieniä maaseutukuntia, jossa väki vanhenee ja vähenee.

Hallitusohjelmassa on muun muassa lupaus valtionosuuksien nostamisesta miljardilla eurolla, joka näkyy sitten kuntien taloudessa, jota edellisen hallituksen Kiky-leikkaukset ja valtionosuuksien jäädytys vuoden 2016 on kurittanut.

Lupaukset niin pienempien eläkkeiden nostamisesta kuin ansiotuloveron huojennuksesta otetaan vastaan monessa eläkeläis- kuin työssä olevien taloudessa, ostovoiman noustessa. Vasemmistoliiton kynnyskysymyksenä ollut työttömiä kurittava aktiivimalli tullaan myös purkamaan. Hallitusohjelmassa on myös kirjaus, maaseudulle ja maatalouteen lisättävistä rahoista, satsaus maatalouteen ja lähiruokaan on satsaus tulevaisuuteen, ruoka-omavaraisuus nousee nyt arvoon arvaamattomaan, ilmastonmuutoksen edetessä.

Uusi hallitus palauttaa myös SOTE-uudistuksen parlamentaariseen käsittelyyn, mukaan otetaan kaikki eduskuntapuolueet, kuten oli ennen edellistä hallitustakin, nyt SOTEa tehdään ihmisen ei pääoman ehdoilla.

Toisen asteen koulutuksen maksuttomuus on merkki maailmalle siitä että Suomi on kärkimaa koulutuksessa, annetaan kaikille tasapuolinen mahdollisuus opiskeluun ja ollaan esimerkkinä maailmalle.

Vuosikausien oikeistohallitusten jälkeen antaa uusi moderni kansanrintamahallitus ja sen hallitusohjelma toivon paremmasta huomisesta, ison laivan kokka kääntyy hitaasti.

Rakennetaan yhdessä hyvinvointivaltio takaisin. Minä kestän sen että polttoaineverotukseen tehdään korotus, jonka vaikutus jo nyt heiluviin polttoaineen hintoihin saattaa olla 0.05€/litra.

Jani From
janifrom(at)gmail.com, 0452590609

Vasemmistoliiton puoluevaltuutettu
Vasemmistoliiton Suonenjoen osaston puheenjohtaja
Savo-Karjalan Vasemmiston piirihallituksen jäsen
Suonenjoen kaupunginhallituksen jäsen