Kyykyttävästä aktiivimallista luovuttava

Savo-Karjalan Vasemmisto vaatii Sipilän hallitusta kumoamaan ns. ”aktiivimallin”.  Piirijärjestö haluaa riittävät määrärahat työllisyyspalveluihin, palkkatukeen ja uudelleen kouluttamiseen.

Sipilän hallitus on yksipuolisesti toimeenpanemassa aktiivimallia, joka todellisuudessa heikentää erityisesti ruuhka-Suomen ulkopuolella asuvien työttömien oloja. Keskustajohtoinen hallitus vaatii kuntalaisia eroamaan perheistään ja muuttamaan jopa lyhyiden työtehtävien perässä toiselle paikkakunnalle. Sipilän hallitus lupasi ns. kilpailukykysopimuksen yhteydessä, ettei työttömyysturvaan kosketa. Lupaus ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa ja hallitus jatkaa edelleen määrätietoista ihmisten rankaisemista. Työllistymistä ei edistetä polkemalla työttömien oikeuksia.

Aktiivimalli asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan. Työttömällä työnhakijalla ei välttämättä ole samanlaisia työnteon mahdollisuuksia asuinpaikasta ja ammatista riippuen. Työttömyyspäivärahan leikkaaminen ei edistä työllistymistä, jos töitä tai palveluja ei yksinkertaisesti ole tarjolla, toteaa piirin puheenjohtaja Janne Parkkila.

Hallituksen aktiivimalli ei todellisuudessa palkitse työttömiä aktiivisuudesta ja on ristiriidassa kansalaisten oikeustajun kanssa. Lain kumoamiseksi tehty kansalaisaloite on kerännyt jo yli 130 000 allekirjoitusta.

Lisätiedot:

Janne Parkkila
puheenjohtaja
Savo-Karjalan Vasemmisto
0400 558150
japskua(at)gmail.com

Piirihallitus kehottaa tukijoitaan allekirjoittamaan aktiivimallin kumoamiseen tähtäävän kansalaisaloitteen.

Lisäksi piirihallitus kannustaa tukijoitaan osallistumaan mielenilmaisuun aktiivimallia vastaan perjantaina 2.2.2018. SAK:n järjestämiin Iisalmesta ja Joensuusta lähteviin bussikyyteihin voi ilmoittautua tästä.

Piirihallitus muistuttaa, että jokaisella joka pitää aktiivimallia huonona on oikeus osallistua poliittiseen mielenilmaukseen. Mielenosoitukseen osallistumisesta työajalla on ilmoitettava ennakkoon työnantajalle. Työnantajilla ei ole oikeutta estää osallistumista, eikä rankaista osallistumisesta.