Matti Semin Vapputervehdys!

Katso vapputervehdys Savo-Karjalan Vasemmiston FB-sivulta 1.5.

Niin hyvät ystävät ja toverit,

Nyt jo toinen perättäinen Työväen yhteinen Vappujuhla on muodostunut etäjuhlaksi ilman marsseja ja toripuheita. Vappumarssit ja toripuheet ovat nyt osa historiaa, sillä tämä korona-niminen ”virusvintiö”, mikä jatkaa seikkailujaan ympäri maailmaa, on myös täällä Suomessa meidänkin kiusana.

Nämä maailmalta leviävät virusmuunnokset levittävät uusin keinoin ihmisiin tätä pelättyä sairautta. Taistelu tartuntoja vastaan on ollut tiukkaa sääntelyä, mikä näyttää tuottavan parempaa tulosta päivä päivältä.

Meille Vasemmistoliitossa Vappu on kuitenkin niin tärkeä Juhla, ja haluamme juhlistaa sitä näin virtuaalisesti, jotta saamme viestimme kansan tietouteen.

Tämä siksi, että haluamme kertoa, missä maamme tilanne menee, miksi on jaksettava taistella virustartuntoja vastaan, jotta päästäisiin normaaliin elämään kiinni.

Lapset ja nuoret kouluihin, lomautetut takaisin työelämään ja vanhukset yhteisiin tapahtumiin mukaan! Siksi on nyt muistettava pitää kiinni niistä ohjeista mitä, terveysviranomaiset meille jakavat.

Hyvät ystävät ja toverit

Korona-virus ei ole ainoa työväestön uhka. Koen uhkaksi myös sen, että teknologiateollisuus irtautui keskitetyistä työmarkkinaratkaisuista.

Teollisuuden työnantajat ovat lähteneet vaatimaan työpaikka kohtaisia työehtoja ja näin he pirstaloisivat koko sopimuskentän. En pidä tätä ratkaisua hyvänä, sillä kautta koko Suomen työmarkkinahistorian yhteisellä sopimisella on aina saavutettu parhaat ratkaisut.

Ne ratkaisut ovat tuoneet Suomeen työrauhaa ja pitäneet työmarkkinat ja kaupanteon ennustettavina. Niillä yhteisillä työmarkkinaratkaisulla on saatu aina Suomi nousuun ja niitä tarvittaisiin myös tänä päivänä!