Pohjois-Savon Vasemmisto piirikokouksessa

10646890_1135225479826281_124413063809110944_n

Pohjois-Savon Vasemmisto pui piirikokouksessa eduskuntavaalitulosta ja on valmis piirijärjestöjen yhdistämiseen Savo-Karjalassa

Pohjois-Savon Vasemmisto piti piirikokouksen Varkauden kylpylähotelli Kuntorannassa sunnuntaina 26.4.

Kokous aloitettiin kukittamalla tuore varkautelainen kansanedustaja Matti Semi. Vaikka Pohjois-Savo säilytti vaaleissa Vasemmiston oman kansanedustajan, ei valtakunnallinen eikä vaalipiirin vaalitulos antanut aihetta juhlaan. Vasemmiston kannatus uudessa Savo-Karjalan vaalipiirissä on 5,9 % ja laskua neljän vuoden takaiseen tuli 0,9 prosenttiyksikköä. Vasemmiston kannatus maakunnassa laski 6,8 %:iin. Rankinta kannatuksen lasku oli Kuopiossa ja Ylä-Savossa. Lasku on ollut kaksissa viime vaaleissa hurjaa, koska vuoden 2007 eduskuntavaaleissa kannatus oli vielä 11,2 %.

Eduskuntavaalitulosta puitiin yhdessä Vasemmiston järjestö- ja kunnallissihteeri Mikko Koikkalaisen kanssa. Vasemmiston elvytystä korostavaa talouslinjaa pidettiin oikeana, mutta sitä ei saatu avattua ihmisille tarpeeksi. Äänestäjille jäi Vasemmistosta kuva, että aloitetaan jatkuva lainalla eläminen. Tarkoituksena oli kuitenkin luoda elvyttämällä positiivinen sykäys valtion talouteen, luoda työtä ja korjata samalla huonokuntoiset tiet ja homekoulut. Kokouksen mielestä Vasemmisto jäi liiaksi puhumaan elvytyksestä, kun olisi pitänyt puhua koulutuksesta, julkisista palveluista ja tiestöstä.

Kampanjointi ja kiertäminen Savo-Karjalassa olivat aktiivisinta pitkään aikaan, mutta kampanjatilaisuuksien toivottiin olevan muutakin kuin toritelttailua makkaragrillin kanssa. Ravintolapäivä ja kulttuuritapahtumat olivat onnistuneita tilaisuuksia, joihin saatiin ihmisiä pidemmäksi aikaa kuin noutamaan nopeasti makkaran. Vasemmiston kampanjaa pidettiin valtakunnallisesti näkymättömänä, kun vasemmistolta uupui tv-mainonta.

Pohjois-Savon Vasemmisto aloittaa piirijärjestöjen yhdistymisneuvottelut Pohjois-Karjalan Vasemmistoliiton kanssa. Yhdistymisen toivotaan toteutuvan vielä kuluvan vuoden aikana, jotta piirien yhdistyminen näkyisi puoluekokousedustajien määrässä vuoden 2016 puoluekokouksessa. Isommalla piirillä olisi myös paremmat mahdollisuudet saada henkilöitä puolueen johtotehtäviin.

Erilliset piirijärjestöt myös hankaloittivat koordinointia eduskuntavaaleissa, vaikka piireille muodostettiin syksyllä yhteinen vaalityöryhmä. Vaalityöryhmä teki Savo-Karjalaan oman vaaliohjelman, joka oli konkreettinen ja lyhyt toimenpideohjelma vaalipiirin alueelle, mutta se jäi valitettavan vähälle huomiolle. Yhteinen vaalityö toi piirit lähemmäs toisiaan ja näytti, että Ohtaansalmen toisella puolella asuu samalla tavalla ajattelevia vasemmistolaisia.

Lisätiedot:

Kaisa Korhonen
varapuheenjohtaja
Pohjois-Savon Vasemmisto

kaisa.korhonen(at)pp.inet.fi
0405366688

Piirikokouksen henkilövalinnat

Puheenjohtajana jatkaa Markku Ruotsalainen Kiuruvedeltä
Varapuheenjohtajina jatkavat Kaisa Korhonen Leppävirralta ja Toni Mäkinen Kuopiosta.

Jäsenet

Kirsti Puurunen Iisalmi
Juha Pitkänen Tuusniemi
Elina Vepsäläinen Varkaus
Risto Eklund Varkaus
Väinö Heiskanen Suonenjoki
Matti Matikainen Rautavaara
Mirka Parviainen Pielavesi
Janne Kröger Siilinjärvi
Kari Hartikainen Juankoski
Outi Turunen Kuopio
Monica Martins Kuopio

Varajäsenet

Jani From Suonenjoki
Pentti Pärnänen Kuopio
Riitta Jauhiainen Siilinjärvi
Petteri Laurikainen Kuopio
Krista Laitinen Iisalmi