Pohjois-Savon Vasemmiston puheenjohtajaksi Markku Ruotsalainen

Saila Ruuthia esitetään puoluesihteeriksi

Pohjois-Savon Vasemmisto esittää Saila Ruuthia valittavaksi Vasemmistoliiton puoluesihteeriksi kesäkuun puoluekokouksessa väistyvän Sirpa Puhakan tilalle. Ruuth tuntee hyvin puolueen toiminnan, sillä hän on toiminut puolueen kaikilla tasoilla paikallisyhdistyksestä piirijärjestön puheenjohtajaksi ja puoluevaltuuston ja -hallituksen jäseneksi.

Lisäksi Ruuth tuntee Vasemmistoliiton yhteistyötahot ja tärkeimmät sidosryhmät niin Suomessa kuin Euroopassa. Hän on aloittanut poliittisen toimintansa Vasemmistonuorissa ja on tällä hetkellä  Euroopan Vasemmistopuolueen hallituksessa. Vuosien varrella tutuksi ovat tulleet myös monet lähiyhteisöjen vaikuttajat. Liitteenä erillinen tiedote asiasta.

Vasemmistoliiton kesäkuiselle puoluekokoukselle tehtiin myös muita henkilöesityksiä. Puoluehallituksen kokous esittää Kaisa Korhosta ja kuopiolaista kansanedustajaa Erkki Virtasta. Puoluevaltuuston varsinaisiksi jäseniksi esitetään eläkkeellä olevaa Rautavaaran ex-kunnanjohtaja Matti Matikaista ja kuopiolaista sosiaalityöntekijää Heidi Komulaista. Varajäseniksi esitetään Markku Ruotsalaista ja aluetoimitsija Kirsti Puurusta Iisalmesta.

 

Erkki Virtanen harkitsee ehdokkuutta eurovaaleissa

Pohjois-Savon Vasemmisto on tiedustellut kuopiolaista Erkki Virtasta ehdolle 2014 keväällä pidettäviin eurovaaleihin. Virtanen ilmoitti harkitsevansa ehdokkuutta ja päättävänsä asiasta toukokuussa. Vasemmistoliiton tavoitteena on palauttaa puolueelle viime vaaleissa menetetty europarlamenttipaikka. Tähän mennessä ehdokkaaksi ovat lupautuneet mm. liikenneministeri Merja Kyllönen ja jyväskyläläinen kansanedustaja Eila Tiainen.

 

Piiritoimikunnan valinnat

Pohjois-Savon Vasemmiston piiritoimikuntaan puheenjohtajien ohella valittiin Väinö Heiskanen Suonenjoelta, Elina Vepsäläinen ja Matti Semi Varkaudesta, Henna Pitkänen Leppävirralta, Reijo Pirinen Juankoskelta, Kirsti Puurunen Iisalmesta, Matti Matikainen Rautavaaralta, Pentti Leskinen Siilinjärveltä sekä Outi Turunen ja Toni Mäkinen Kuopiosta. Varajäseniksi valittiin Pentti Pärnänen ja Juha Nyyssönen Kuopiosta, Riitta Jauhiainen ja Jani Kröger Siilinjärveltä sekä Marja-Leena Kärkkäinen Kiuruvedeltä.

 

Kokouksen kannanotot

Pohjois-Savon Vasemmiston piirikokous kannustaa ikääntyviä, omaisia ja vaikuttajia pitämään huolta lain toteutumisesta. Vasemmisto kampanjoi vanhuspalveluiden puolesta Pohjois-Savossa järjestämällä tapahtumia, joissa voi tutustua lain uudistuksiin ja ottaa kantaa oman kunnan palveluihin.

Kunnat vastaavat arkipäiväisistä peruspalveluistamme: terveyden- ja sairaanhoitopalveluista, päivähoidosta ja kouluista, vapaa-ajan harrastuksista sekä rakennetusta ympäristöstämme. Palvelujen sujuva hoitaminen edellyttää, että kunnat huolehtivat työntekijöiden osaamisesta, jaksamisesta ja sitoutumisesta.

Pohjois-Savon Vasemmisto haluaa kiinnittää huomiota kunta-alan naisvaltaisten alojen työsuhdeturvaan, työn riittävään määrään ja palkkatasoon.

 

markku