Sipilän hallitus murentaa sukupuolten välistä tasa-arvoa

Pohjois-Savon Vasemmistonaiset on äärimmäisen huolissaan Sipilän hallituksen toimista sysätä leikkausten laskun naisille. Päättäjät sulkevat tehokkaasti myös silmänsä naisiin kohdistuvalta vihapuheelta.

Pääministeri Sipilän hallituksen leikkaustoimet kurittavat kipeästi erityisesti julkisella sektorilla työskenteleviä pienipalkkaisia naisia, joiden palkkapussista hallitus kouraisee merkittävän osan leikkaamalla vuosilomista ja sunnuntaikorvauksista. Leikkaukset varhaiskasvatukseen tulevat ajamaan erityisesti äitejä kotiin, kun subjektiivista päivähoito-oikeutta murennetaan ja päivähoitomaksuja nostetaan reippaasti. Myös vanhempainvapaan lomakertymän leikkaus osuu erityisesti äiteihin. Yksinhuoltajaäidit hallitukset toimet ajaa erityisen ahtaalle tulotason tippuessa ja maksujen noustessa. Sipilän hallitus on heittänyt päätöksissään sukupuolivaikutusten arvioinnin romukoppaan samalla kun Sipilä julistaa fist bumpein pääministeriuransa hienoimmaksi päiväksi päivää, jolloin hän pääsee kertomaan suomalaisille työelämän rajuista heikennyksistä, jotka koskettavat erityisesti julkisen sektorin naisvaltaisia aloja.

Hallituksen ja päättäjien tulee ottaa vahvemmin kantaa myös kasvaneen rasismin kanssa käsikädessä kulkevaa naisvihaa vastaan. Vihapuhe naisia kohtaan jyllää erityisesti internetin keskustelupalstoilla ja yhteiskunnallisesti aktiiviset naiset saavat erityisesti lokaa niskaansa myös yksityiselämässä. Rasistiset ja naisvihamieliset järjestöt ovat saaneet ilakoida liian rauhassa ja siihen on saatava loppu.

“Sipilä hallituskumppaneineen on tehnyt selkeän arvovalinnan, jossa naisen panostus yhteiskuntaan ja työelämään nähdään toisarvoisena. Tätä emme yksinkertaisesti voi hyväksyä” jyrähtää Pohjois-Savon Vasemmistonaisten puheenjohtaja Hanna Hylkilä.

Pohjois-Savon Vasemmistonaiset haluavat, että Minna Canthin, tasa-arvon päivää 19.3 voidaan juhlia päivänä, jolloin tasa-arvo on aidosti läsnä ja sen eteen on tehty lujasti töitä. Sen sijaan Sipilän hallituksen toimet ja lisääntynyt naisiin kohdistuva vihapuhe luovat synkän ja taantumuksellisen varjon päivän juhlintaan.

 

Lisätiedot:

Hanna Hylkilä, Pohjois-Savon Vasemmistonaisten puheenjohtaja
0442778209
hanna.hylkila(at)gmail.com