Sipilän hallitusohjelma lisää eriarvoisuutta

Pohjois-Savon Vasemmiston piirihallitus ei hyväksy Sipilän hallitusohjelmaa, joka on kuin suoraan Elinkeinoelämän keskusliiton toivelistalta. Perusporvarihallituksen tilannekuva ei tunnista euroalueen taantumaa, kysyntälamaa eikä edes vientisektorin alakohtaisia rakenneongelmia. Tilannekuva rakentuu oikeistolaisittain liian suureksi julkiseksi sektoriksi ja joustamattomiksi työmarkkinoiksi. Tästä seuraa, että taloustalkoot koskevat vain vähävaraisia, opiskelijoita, sairaita ja lapsiperheitä.

Sipilän hallitus leikkaa vähävaraisilta indeksien jäädyttämisellä, perheiden toimeentulosta lapsilisien muodossa, opiskelijoilta opintotukileikkauksilla ja sairailta lääkekorvausten muodossa. Leikkaukset kaikista heikoimmassa asemassa olevilta tulevat maksamaan pitkällä tähtäimellä säästöjä enemmän. Säästöt lisäävät tuloeroja ja yhteiskuntamme eriarvoisuutta, piirihallitus toteaa.

Sipilän hallituksen leikkaukset eivät koske kaikkia. Rikkaat saavat tulla mukaan talkoisiin, jos itse haluavat. Yritysten perijöille sekä maan- ja metsänomistajille annetaan jopa verohelpotuksia. Hallituksen mielestä Suomessa ei ole varaa elvyttää suomalaisia työpaikkoja. Sen sijaan ulkomaista autoteollisuutta elvytetään siirtämällä veroa auton ostamisesta omistamiseen, ihmettelee Pohjois-Savon Vasemmiston puheenjohtaja Markku Ruotsalainen.

Pohjois-Savon Vasemmisto vaatii hallitukselta vahvempaa panostusta investointeihin. Esimerkiksi tiestön kunnon ylläpitäminen tulee halvemmaksi kuin rikki menneen korjaaminen. Piirihallituksen mielestä on järkevämpää luoda ihmisille työpaikkoja kuin maksaa työttömyyskorvauksia.  Piirihallitus ihmettelee investointien rahoittamista valtion tuottavan omaisuuden myynnillä, vaikka valtio saisi lainaa negatiivisella korolla.

 

Lisätiedot:

Markku Ruotsalainen
puheenjohtaja
Pohjois-Savon Vasemmisto
markku [dot] ruotsalainen [at] kiuruvesi [dot] fi
050 373 0876