Siun Soten uudet hoitajamaksut poistettava

Savo-Karjalan vasemmisto ja Vasemmistoliiton Pohjois-Karjalan kunnanvaltuutetut vaativat Siun Soten uusien asiakasmaksujen poistoa tasa-arvoisen ja vastuullisen terveydenhuollon toteutumiseksi.

Siun Sote ottaa syyskuussa käyttöön uuden sairaan- ja terveydenhoitajien käyntimaksun, joka voidaan veloittaa kolmesti vuodessa (Karjalainen 26.8.2017). “Tämä 11,50 € maksu nostaa hoitoonhakeutumisen kynnystä erityisesti pienituloisille kuntalaisille ja on huolestuttava askel eriarvoiseen terveydenhoitoon”, toteaa Siun Soten valtuuston jäsen Eeva Abell.

Vasemmiston Pohjois-Karjalan kunnanvaltuutetut vaativat tasa-arvoisempaa terveydenhuoltoa, jossa ei kerätä ylimääräisiä maksuja hoitokäynneistä. Uusien maksujen sijaan pitäisi keskittyä hoitoonhakeutumisen helpottamiseen. Ennaltaehkäisy ja terveysongelmien hoitaminen jo varhaisessa vaiheessa tulisi olla ensisijainen palveluiden tuottamisen lähtökohta. Vastuullista politiikkaa on madaltaa kynnystä palveluihin pääsemiseen, toisin kuin nyt on toimittu.

Lisätiedot:

Janne Parkkila, PJ
Savo-Karjalan Vasemmisto
0400-558160
japskua(at)gmail.com