Tervettä järkeä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen!

Hallituksen yksityistämisinto ei palvele sote-uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita parempien palvelujen tuottamisesta ja kustannusten hillitsemisestä.  Valtion ei tule lisätä tukea yksityiselle sosiaali- ja terveysbisnekselle, koska kysymys on kansallisomaisuuden myynnistä. Julkisen sektorin on johdettava palvelutuotantoa, ei seistävä sivustakatsojana.

Sote-uudistuksen valmistelua tulee jatkaa parlamentaarisesti maakuntamallin pohjalta siten, että ihmisten yhdenvertaisuudesta ei tingitä, Savo-Karjalan Vasemmisto vaatii. Maksujen nostoa ei hyväksytä eikä se ole perusteltua, kun tavoitellaan julkisten palveluiden kattavuutta. Jo nykyisin kalliit palvelumaksut nakertavat palveluiden tasa-arvoista saatavuutta.  Sote-uudistuksen tavoitteena tulee olla palveluiden parantaminen, ei niiden ”kallistaminen”.

Savo-Karjalan vasemmiston piirikokous jakaa kansan huolen siitä, että sosiaali- ja terveydenhuoltoamme ollaan muuttamassa yksityisten yritysten rahantekokoneeksi, jossa veroeurot katoavat paratiisisaarille.  Palvelut eivät parane yksityistämällä eikä nykyinen suunnitelma tuota edes sille asetettuja tavoitteita kustannusten kasvun hillitsemiseksi.

Vaadimme malttia ja tervettä järkeä Suomen hallitukselta sote-uudistuksessa. Haluamme myös kannustaa kuntalaisia vaikuttamaan aktiivisesti sote-uudistuksen pelastamiseksi. Savo-Karjalan piirikokous muistuttaa, että sote-uudistus on tällä hetkellä lausuntokierroksella ja kuntien tulee antaa lausunto valinnanvapauslaista 15. joulukuuta mennessä.

Lisätiedot:

Janne Parkkila
puheenjohtaja
Savo-Karjalan Vasemmisto
0400 558150
japskua(at)gmail.com