Tule tekemään aluevaaliohjelmaa hyvinvointialueellesi!

Savo-Karjalan Vasemmisto tekee vaalipiirin hyvinvointialueille Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan omat aluevaaliohjelmansa. Kaipaammekin vaaliohjelmatyöryhmiin jäseniä. Työryhmät kokoontuvat etäyhteyksin ja työskentelevät sähköisiä välineitä käyttäen.

Ilmoittaudu mukaan aluevaaliohjelmatyöryhmään TÄSTÄ!

Ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä!

Mikä hyvinvointialue?

Hyvinvointialue on se organisaatio, jonka järjestämisvastuulle sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät. Hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto.

Esimerkkejä palveluista, joiden järjestämisestä hyvinvointialue vastaa: lastensuojelu, hammashuolto, kotihoito, sairaalapalvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut, erikoissairaanhoito.

Kansanedustaja ja sotevaliokunnan jäsen Merja Kyllösen Hyvinvointialue – Tehtävä ja toimiala -dioihin pääset tutustumaan TÄSTÄ!

Mitkä aluevaalit?

Aluevaaleissa valitaan aluevaltuusto, joka on hyvinvointialueen ylin päättävä elin. Valtuusto päättää alueensa toiminnasta ja taloudesta. Aluevaalit pidetään 23.1.2022. Pohjois-Savon aluevaltuustoon valitaan 69 edustajaa ja Pohjois-Karjalan aluevaltuustoon 59 edustajaa.

Ehdolle aluevaaleihin?

Piiri asettaa aluevaaleihin Pohjois-Savoon 86 ehdokasta ja Pohjois-Karjalaan 73 ehdokasta. Lähde mukaan tekemään oman alueen Sotesta ja hyvinvointialueesta alueenne ihmisten tarpeisiin vastaava ja ihmisten näköinen.

Ilmoittaudu ehdokkaaksi TÄSTÄ!

Lisätiedot:

Jaakko Turunen

toiminnanjohtaja, Savo-Karjalan Vasemmisto

jaakko.turunen(at)vasemmistoliitto.fi, 040 638 6007