Vasemmistoliitto toiseksi suosituin Tradekan vaaleissa

Erkki Virtanen, Kirsti Puurunen ja Iivo Polvi valittiin Savo-Karjalasta Vasemmistoliiton listalta uuteen Tradekan edustajistoon. Maaliskuussa yhdistettynä kirje- ja verkkoäänestyksenä toteutetun vaalin tulos julkistettiin 31.3.2016.

Viime vaalissa vuonna 2010 vasemmistoliitto sai kaksi edustajaa Tradekan edustajistossa Savo-Karjalan vaalipiiristä. Aiemmissa vaaleissa Savo-Karjala oli jaettu Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon vaalipiiriin.

Edellisessä edustajistossa oli 110 paikkaa, ja Pohjois-Savossa 10 edustajaa ja Pohjois-Karjalassa 4. Uuteen 85-jäseniseen valtuustoon valittiin 9 edustajaa Savo-Karjalasta. 

Osuuskunta Tradekan vaalilautakunta vahvisti Osuuskunnan vaalien tuloksen 31.3. pitämässään kokouksessaan. Vaalissa annettiin yhteensä yli 75’000 ääntä ja vaalien äänestysprosentiksi muodostui 30,4 prosenttia. Vaaleissa suurimman ryhmittymän aseman säilytti SDP, joka sai 57,7 prosenttia äänistä ja 55 edustajiston 85 paikasta. Toiseksi suurimman ryhmittymän Osuuskunnassa muodostaa jatkossakin Vasemmistoliitto, joka sai 33,9 prosenttia äänistä ja 29 paikkaa edustajistoon.

Lue lisää muualta verkosta:

Tradekan tiedote vaalituloksesta (31.3.2016)

Tradekan edustajistovaalin tulos, kaikkien ehdokkaiden äänimäärät kaikissa vaalipiireissä