Järjestöt

Tavoitteenamme on oikeudenmukainen ja ekologisesti tasapainoinen maailma.

Vasemmistoliitto rp on puolueen virallinen rekisteröity nimi. Sen rinnalla on käytössä lyhyempi ja jo yleiseksi vakiintunut versio Vasemmisto.

PERUSTIEDOT PUOLUEESTA

Jäseniä on reilut 10.000. Paikallisosastoja runsas 500. Piirejä eli alueellisia katto-organisaatioita 13. Kansanedustajia 12. Kannatus vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 7,1 %. Naisjärjestö Vasemmistonaiset, Nuorisojärjestö Vasemmistonuoret.

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson. Varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen. 2. varapuheenjohtaja Juho Kautto. 3. varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo. Puoluesihteeri Joonas Leppänen.

Vasemmistonaiset

Vasemmistonaiset on valtakunnallinen naisverkosto. Liityt mukaan tilaamalla Pippuri-lehden, jossa kerrotaan ajankohtaisista nais- ja tasa-arvopoliittisista teemoista. Ota yhteyttä naispoliittiseen sihteeriin silla.kakkola(at)vasemmistoliitto.fi. Vasemmistonaiset netissä.

Katso lisätietoja osoitteesta: vasemmistonaiset.fi.

Naispoliittinen sihteeri

Silla Kakkola, silla.kakkola(at)vasemmistoliitto.fi
Vasemmistoliitto, Lintulahdenkatu 10, 3.krs, 00500 HELSINKI

Vasemmistonuoret

Vasemmistonuoret on itsenäinen punavihreä poliittinen nuoriso- ja kansalaisjärjestö, joka tekee Vasemmistoliiton nuorisotyötä.

Vasemmistonuoret toimii paremman maailman puolesta kaduilla ja kabineteissa. Vasemmistonuorilla on vireää paikallista, valtakunnallista ja kansainvälistä toimintaa.

Liittyminen Vasemmistonuoriin ei maksa mitään ja jäsenet saavat kotiinsa ilmaiseksi vasemmistolaisen mielipide- ja kulttuurilehti Liberon. Vastarinta on luvallista. Jopa suotavaa.

Vasemmistonuoret ry
Hämeentie 29, 6. krs
00500 Helsinki
toimisto(at)vasemmistonuoret.fi
045 348 5499
www.vasemmistonuoret.fi

Katso lisätietoja osoitteesta vasemmistonuoret.fi.

Pioneerit

Pinskut on vasemmistolaisia arvoja toiminnassaan toteuttava varhaisnuorisojärjestö. Pioneeritoimintaa järjestetään koko maassa. Varsinainen pioneeri-ikä on 5-15 vuotta. Sen jälkeen voi ryhtyä ohjaajaksi tai auttaa muuten toiminnassa.

Pioneeritoiminnassa lapset ja aikuiset ovat tasavertaisia toimijoita. Aikuisen tehtävänä on ennen kaikkea kuunnella lasta, toimia hänen kaverinaan ja ystävänään. Aikuiselle lankeaa luonnollisesti myös aikuisen vastuu.

Pioneeritoiminta on kerhoja, leirejä, tempauksia, retkiä ja kansainvälistä valtuuskuntavaihtoa. Ja paljon muuta.

Pinskujen keskustoimisto
Hämeentie 29, 6. kerros, 00500 Helsinki.

Puheenjohtaja:
Jarna Koskela
Puhelin: 050 571 7330
E-mail: jarna.koskela(at)pinskut.fi

Lisätietoja pioneeritoiminnasta löydät Pinskujen kotisivuilta.