Aluevaaliohjelmat Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan

Savo-Karjalan Vasemmiston syyspiirikokous Varkaudessa 13.11. hyväksyi aluevaaliohjelmat Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. 

1.1.2023 voimaan tuleva sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus on suurin ja ehkä myös tärkein sosiaali-ja terveydenhuollon uudistus itsenäisen Suomen historiassa. Siinä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämis- ja tuottamisvastuu siirretään kunnilta ja sairaanhoitopiireiltä hyvinvointialueille ja rahoitusvastuu valtiolle. Samalla puretaan hallinnolliset raja-aidat perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon väliltä.

Samalla kun uudistus avaa mahdollisuuden muuttaa ja kehittää sote-hallintoa ihmisläheisemmäksi, tehokkaammaksi, vähemmän byrokraattiseksi ja kansanvaltaisemmaksi, se mahdollistaa palvelujen merkittävän parantamisen.

Ohjelmissamme kerromme, mitä ehdokkaamme tulevat valintansa jälkeen hyvinvointialueensa päätöksenteossa ajamaan.

Tutustu Hyvinvointi vaatii tekoja -aluevaaliohjelmaan Pohjois-Savoon TÄSTÄ!

Tutustua Hyvinvointia kaikille, ei harvoille -aluevaaliohjelmaan Pohjois-Karjalaan TÄSTÄ!

Lisätiedot

Pohjois-Savo: Jaakko Turunen, toiminnanjohtaja, Savo-Karjalan Vasemmisto, jaakko.turunen(at)vasemmistoliitto.fi, 040 638 6007

Pohjois-Karjala, Petteri Tahvanainen, aluevaalikoordinaattori, Savo-Karjalan Vasemmisto, petteri.tahvanainen(at)vasemmistoliitto.fi, 040 847 3200