Demokratian edistäminen vasemmistoliiton päätavoitteeksi

Vaalituloksen valossa puheenjohtaja Martti Korhosen eroilmoitusta on pidettävä odotettuna ja ymmärrettävänä toimenpiteenä.

Pohjois-Savon Vasemmiston mielestä keskeiset syyt europarlamenttipaikan menetykseen olivat vaalikampanjan tavoitteiden epäselvyys, eräiden johtavien puolueen ja eduskuntaryhmän toimihenkilöiden jättäytyminen pois ehdokkuudesta ja puolueen vähittäinen erkaantuminen kansalaisten arkipäivän tarpeista.

Tarvitaan laaja demokraattinen uudistusohjelma
Pohjois-Savon Vasemmiston mielestä vasemmiston on ohjelmien ohella käytännön politiikassaan ja omissa toimintamenetelmissään nostettava keskiöön demokratian tavoitteet. Demokratiaa ei ole nähtävä vain vanhojen rakenteiden puolustamisena vaan laajasti yhteiskunnan uudistamisen välineenä. Demokratia kuuluu kaikille ja vasemmiston politiikan tavoitteiden on suuntauduttava koko yhteiskuntaan; laajasti tarkasteltuna työelämään, työttömyyden poistamiseen, koulutukseen, ikääntyneiden ihmisten asemaan, sukupuolten ja sukupolvien väliseen tasa-arvoon sekä vähemmistöjen oikeuksiin.

Vasemmisto tarvitsee laajan demokraattisen uudistusohjelman. Tavoitteista on keskusteltava niin työpaikoilla ja alueellisissa kampanjoissa sekä järjestämällä verkkokeskusteluja.

Puolueen sisäistä demokratiaa tulee vahvistaa mm. puoluekokouskautta lyhentämällä ja jäsenäänestyksillä sekä asiakysymyksissä että puoluejohdon valinnassa.

Lapintie mukaan puheenjohtajakisaan
Tällä hetkellä Vasemmistoliiton puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet kansanedustajat Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen. Piiritoimikunta toivoo, että myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie lähtisi tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta.

Yhteyshenkilö:
Puheenjohtaja Kaisa Korhonen
050 5366 688