Erä- ja luontokulttuurimuseo Lieksaan

Savo-Karjalan Vasemmisto kannattaa valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittamista erämaakaupunki Lieksaan Pielisen museon yhteyteen. Museo sopisi Lieksaan erinomaisesti jo erämaakaupunki-imagon vuoksi ja olisi arvokas kunnianosoitus niille naisille ja miehille, jotka ovat sukupolvesta toiseen luoneet ja uusintaneet suomalaista luontosuhdetta, metsänhoitoa ja metsätaloutta kulttuurisia ja sosiaalisia merkityksiä unohtamatta.

Pielisen Museo Lieksassa. Kuva: Wikipedia Commons

Erä- ja luontokulttuurimuseon paikka Suomen toiseksi suurimman ulkoilmamuseon yhteydessä olisi mainio ja sopisi ajoituksensa puolesta siihenkin, että Pielisen museolla tehdään lähivuosina mittava peruskorjaus.

Erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittaminen Lieksaan vahvistaisi Pielisen pohjoispään ja maakunnan aluetaloutta ja elinvoimaa. Lieksan tunnetut luonto-, kulttuuri- ja matkailukohteet Koli, Ruunaa ja Patvinsuo mukaan lukien koskemattomat erämaat ja niiden mahdollisuudet puoltavat erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittamista paikkakunnalle, toteaa piirin varapuheenjohtaja Anne Kaarina Keronen.

Lue lisää Erä- ja luontokulttuurimuseohankkeesta täältä.

Lisätiedot:

Anne Kaarina Keronen
1.varapuheenjohtaja
Savo-Karjalan Vasemmisto
ankeronen(at)gmail.com
044 269 871