Tavoitteena tasa-arvo ja sujuva arki

Miksi olet kuntavaaliehdokas? Mitä aiot saada aikaan, jos pääset valtuustoon? Nämä kysymykset ovat tuttuja monelle ehdokkaaksi asettuneelle. Myös minulle. Vastaus on helppo. Vasemmiston ehdokkaana haluan olla mukana parantamassa kaupunkimme palveluja ja toimintoja sekä toimia sen puolesta, että kaikilla on tasa-arvoinen mahdollisuus päästä tarvitsemiensa palvelujen piiriin.

Vasemmistoliitto toimii kaiken sen puolesta, mikä on minulle henkilökohtaisesti tärkeää ja arvokasta. Eli kaikkien kaupungin asukkaiden tasa-arvoinen mahdollisuus elää hyvää ja ihmisarvoista elämää. Kuulostaako suurelliselta? Minusta ei. Nämä tavoitteet tulee olla kaikilla. Kaikkien tulisi toimia näiden asioiden puolesta.

Politiikan tulee olla läpinäkyvää ja kaupunkilaisilla on nyt kuntavaaleissa tuhannen taalan paikka näyttää mihin suuntaan kaupunkiamme kehitetään. Käyttäkää äänioikeuttanne. Vaikuttakaa oman kunnan asioihin! Muistakaa, että nämä ovat paikallisvaalit ja paras tilaisuus vaikuttaa paikallisesti. Nyt emme keskustele maanlaajuisista asioista emmekä ole kaatamassa hallitusta.

Iisalmella on hyvät mahdollisuudet luoda itsestään vetovoimainen keskus. Meillä on teollisuutta, yrittäjyyttä, kaunis luonto, paljon mahdollisuuksia kaikkeen hyvään. Vaikka keskustan tilanne tällä hetkellä näyttää hieman lohduttomalta, ongelmat on tehty voitettavaksi. Varmasti meillä on paljon nuoriakin yrittäjiksi haluavia, joilla on timanttisia ideoita.

Miksipä kaupunki ei voisi enemmän panostaa nuorien aloittavienkin yritysten toimintaa ihan konkreettisesti? Siis tarkoitan riihikuivaa rahaa. Se maksaisi itsensä takaisin ajan kanssa ja elävöittäisi kaupunkimme tarjontaa.

Iisalmi on hyvä paikka asua ja elää. Tehdään siitä yhdessä vielä parempi. Vasemmistoliitto on saanut paljon hyvää aikaan myös menneellä vaalikaudella. Kotipalvelutyöntekijöiden määrää on lisätty ja Paloisvuoren liikuntakeskusta on kehitetty, pari esimerkkiä mainitakseni. Mutta paljon työtä on seuraavallekin valtuustokaudelle. Esimerkiksi terveyskeskusmaksujen poistaminen tai ainakin alentaminen sekä perinnän poisto vähävaraisilta.

Tärkeitä asioita, joilla on suuri merkitys ihmisen arjessa. Haluamme tehdä kuntalaisten arjesta sujuvaa. Hyvä elämä kuuluu kaikille!

Mirja Bouchrit
kuntavaaliehdokas (vas)
Iisalmi

Kirjoitus on julkaistu Savon Sanomissa 18.3.2021